Noodvoorzieningen
Na dit verschrikkelijk gebeuren was het snel handelen door gemeente, eigenaar en andere betrokkenen. Op 21 oktober 1977 is een bijeenkomst belegd door afgevaardigde van Gemeente Oss, eigenaar Progress, delegatie winkeliers en in- en externe adviseurs.
Progress b/v. toonde zich bereid de bouw van het noodwinkelcentrum te willen financieren mits de grond voor een zeer redelijke prijs werd aangeboden. Een prijs van 1 gulden per m2 werd overeengekomen.
Bijna alle winkeliers toonden zich bereid plaats te nemen in het noodgebouw, behalve Albert Hein, die kan in het winkelcentrum blijven.
Daarnaast werd besloten de banken, ABN, Amro en Rabo toestemming te verlenen tot directe plaatsing rechts van het winkelcentrum op parkeerplaats Sterrebos.
Het verzoek van Ulehake groente en fruit om dit ook te mogen werd in eerste instantie afgewezen. Voorkeursbehandeling zou tot problemen kunnen leiden. Ulehake wist zijn verzoek echter zo goed te onderbouwen dat de gemeente alsnog overstag ging en dus toestemming. verleende. Dit onderbouwen was inclusief een handtekeningenactie van mede winkeliers en de hulp van de wijkstichting Rucrea verleende. Tevens werd er door alle betrokkenen toegezegd hun uiterste best te doen om uiterlijk half november te bouwen en liefst ver voor kerst te kunnen openen.
Al snel bleek dat het braakliggend terrein tussen v. Veldekestraat en Schaepmanlaan een geschikte locatie was om de geplande noodwinkels te plaatsen. Hiermee was gelijk het parkeerprobleem grotendeels opgelost.
Eigenaar Progress b.v. toonde zich bereid het winkelcentrum behoudens enkele wijzigingen te willen herbouwen. De herbouw zou ca. 1.5 jaar duren, dus oplevering in de zomer van1979.
Vele vergaderingen, bijeenkomsten en telefoontjes zijn er gepleegd om na het gebruik van het gebouw deze een goede en functionele bestemming te geven. Helaas heeft dit niet tot een oplossing geleid.Later geeft Progress aan een koper te hebben gevonden . Een bouwbedrijf uit Schijndel was zeer geïnteresseerd in overname.